Alternativni tretman hepatitisa

Razne putove do zdravlja kroz aktivaciju vlastite obrane tijela

  • Popis foruma
  • Promjena veličine fonta
  • Pitanja
  • registracija
  • Prijavite se

hepatamin

hepatamin

Hentai "21. lipnja 2006, 14:45

Re: Hepatamin

Homer »21. lipanj 2006, 15:04

Hentai "21. lipnja 2006., 15:49

Homer »22. lipnja 2006., 08:57

Hentai "13. srpnja 2006, 14:47

BAA Longwy farma CYTAMINES - opoziv

Hepatamin, Ventramin, Pankramin

O CITAMINIMA - to nije upravo prehrambeni dodatak, više je povezano s grupom parapharmaceuticals. Oni su razvili profesor Hovinson na Institutu za Gerontologiju u St. Petersburgu prije 20 godina za naše vlade i vojne službe. Postoji 18 cimulina za svaki organ za želudac, jetru, oči, hipofiza itd. Prodano u ljekarni SAMSON ili SUN cijene u prosjeku 350 rubalja paket, osim epifamina, to košta 950 rubalja. (budući da je napravljen od malog organa žlijezde hipofize) Ja sam promatrao naturopath (to je kao homeopat, također prirodni lijek koji se temelji na prirodnim biljem) imao sam mučninu ujutro. Čini se da ste trudni već 10 godina, jer ste bolesni kao trudnica. Došao sam do ovog liječnika, dijagnosticirala me je, problem je bio u želucu i oslabljen imunitet. Za mene je propisala lijekove, a jedan od njih bio je CITAMINE (PRIPREMA PEPTIDA). Trebaju piti 10 dana. Petoga dana unosa moje je mučnine znatno smanjena. Može se ponovno piti nakon 3 mjeseca. Uzeo sam nekoliko tečajeva, sve je bilo tretirano pod njezinim nadzorom i još uvijek se nastavlja, trbuh i posljedice koje izlaze iz procesa teško je liječiti. Ali trenutno nisam bolestan. Postoje slični peptidni pripravci u Njemačkoj od strane tvrtke Vitorgan, a izrađeni su i na osnovi ekstrakata iz različitih organa životinja, pripreme su razvijene 10 godina. Ja bih ih nazvao nekim spasenjem, mogu pomoći bez hormona. No, valja se prisjetiti da je bolje da ne uzimate ništa sami, nego da pronađete liječnika koji se tretira s tim lijekovima, iako to neće biti lako, iako imam jednog prijatelja koji pije svih 18 cjepiva jednom godišnje. i kao ništa. Pijem ih po 3, 4 imena, u sljedećih 10 dana. i 10 dana kasnije, a zatim pauza od 6 mjeseci.

Na primjer, hepatamin, ventramin poncramin, 2 tablete, 2 puta dnevno, ujutro i navečer. 15 minuta za hranu 1 paket (40 tableta)

CEREBRAMIN, THIMUSAMINA, EPIFAMINA

ili 10 dana

Karamin, Vasalamin, Cerebralumine

. ili možete vidjeti foto knjige i komplekse koje proizvođač nudi

i vrijedno je zapamtiti da svaki lijek može imati alergijsku reakciju, u obitelji i prijateljima koje nitko nije imao,

Ovdje je link na članak o cimetama jednog liječnika [link].

Bit će zanimljivo vidjeti:

-Film Vlada Bykovova "Nanomedicine i granice vrsta čovjeka" o pro-ktamima (peptidni bioregulatori) [link],

-Govor Vladimira Hovinsona (profesor koji je razvio peptidne bioregulatore - cittamine, citogene, citomedine) na kanalu Rusiju [link],

-Irina Viner (Poštovani trener Rusije i Uzbekistana u ritmičkoj gimnastici) - Na citamine (peptide) u programu "životna linija" [link].

Opis lijeka Hepatamin

Hepatamin je lijek razvijen od strane klinike Instituta za bioregulaciju i Gerontologiju. Propisan je kao dodatak hrani i / ili osnovnom medicinskom tretmanu.

Temelj je prah, koji je izvor polipeptida i nukleinskih kiselina, dobivenih na poseban način od jetre goveda i svinja. Dopunski dodatak ima terapeutski učinak u bilo kojoj bolesti i nezdravim uvjetima jetre.

Također se koristi za prevenciju i rehabilitaciju organa prije / poslije kirurških intervencija. S obzirom na učinkovitost sredstava su provedene studije o pacijentima.

Kao rezultat toga, dobiveni podaci svjedoče o pozitivnom učinku aditiva na poboljšanje jetre, nestanak boli, poboljšanje općeg stanja, pokazatelje koji ukazuju na točnost dodataka u složenom liječenju.

Dostupno u tabletama. Ima najmanje kontraindikacija. Cijena prehrambenih dodataka je dostupna, recenzije su uglavnom pozitivne. Nedostatak je nemogućnost korištenja alata za trudnoću i dojenje. Razmotrite detaljne upute za uporabu, glavne pokazatelje i značajke korištenja sredstava.

Upute za uporabu

Otpustite obrazac i sastav

Dostupni su u obliku doza kao tablete. Tableta je unutrašnjost topiva ljuska, unutar koje je prašak. Sjena lijeka je bijela. Težina jedne tablete je 0,155 grama.

ime

Iznos (g)

Glavni sastav

Dodatna kompozicija

Laktoza, šećer, krumpirov škrob, kalcijev stearat, prevlake topljive u crijevima, propilen glikol

Tablete su pakirane u blistere, koje su pakirane u kartonske kutije. Jedna kutija sadrži 40 tableta.

Farmakološko djelovanje

Alat se može koristiti i za liječenje i prevenciju patoloških promjena u jetri.

Naziv aditiva Hepatamin je naziv praha koji je uključen u strukturu lijeka. Prašak je spoj polipeptida i nukleinskih kiselina, koji se dobiva iz jetre goveda i svinja. Zahvaljujući ovom kompleksu, Hepatamin je u mogućnosti pružiti svoje terapijske i druge korisne funkcije.

Selektivno djeluje na hepatocite ljudske jetre i pojačava regenerirajuće, regenerirajuće funkcije procesa u stanicama, vraća normalnu aktivnost stanica.

Što se tiče učinka lijeka na rad jetre i bilijarnog sustava, posebne studije provedene su na 115 pacijenata koji su imali problema s jetrom, a 45 bolesnika koji su bolesni na onkologiji i koji su uzimali kemoterapiju. Učinkovitost je ocijenjena rezultatima pritužbi i pokazatelja dobivenih znanstvenim sredstvima.

Nakon jednog tečaja, više od 70% pacijenata zabilježilo je da su izgubili svoju slabost, imali apetit, radnu sposobnost i slabo varenje. Više od 50% pacijenata primijetilo je zamjetno smanjenje intenziteta boli. Istraživanje je također normaliziralo bilirubin, ALT, smanjio broj antitijela na periferiju krvi. Podaci su također pokazali da je smanjena učinkovitost upalnih procesa u tkivu jetre.

Stoga rezultati testova potvrđuju hepatoprotektivne i funkcionalne korektivne funkcije lijeka. U skladu s nalazima, napominje se da se aditiv treba koristiti kao terapeutski za kronične bolesti jetre kako bi se spriječio pojava i razvoj različitih patoloških poremećaja i njihovih komplikacija.

Upozorenja za uporabu

Dodatak se koristi kao dodatna terapija za bolesti i stanja jetre. Hepatamin se propisuje za takve bolesti i stanja kao što su:

  • kolestatički sindrom;
  • hipertenzija u sustavu portalne vene (portal hipertenzija);
  • intestinalna enteropatija;
  • poremećaj jedne ili više funkcija jetre;
  • upala u jetri;
  • obnavljanje tijela nakon virusnog hepatitisa;
  • alkohol, toksični i drugi negativni učinci na jetru;
  • akutni ili kronični zatajenje jetre;
  • u razdoblju prije i nakon operacije jetre;
  • dugotrajna antibiotska terapija.

Pijenje alkohola može dovesti do učinaka navedenih na slici. Lijek će izbjegavati njihov razvoj.

Lijek se također propisuje u cilju ubrzavanja oporavka aktivnosti jetre nakon ozljeda kao posljedica raznih bolesti tijekom terapije antibioticima i drugim lijekovima koji nepovoljno utječu na jetru, ako je tijelo pothranjeno ili pothranjeno, ako tijelo doživi redovitu izloženost štetnim ili ekstremnim čimbenicima.

Propisuje se starijim osobama da održe zdravlje jetre.

Doziranje i trajanje liječenja

Točne i precizne doze dodataka koje postavlja liječnik, uzimajući u obzir stupanj i težinu bolesti. Dajemo približne preporuke.

godine

Količina (tablete)

Učestalost prijema (jednom dnevno)

trajanje

Moguće je ponoviti tijek terapije s intervalom od 3-6 mjeseci.

Način primjene

Jedan lijek nije dovoljan, ako je alkohol već doveo do patoloških jetara. Prije svega, morate napustiti alkohol

Tablete su dopuštale piti vodu. To bi trebao biti progutano cijelo, žvakanje ne vrijedi. Uzmite ih 10-15 minuta prije jela.

Interakcija lijekova

Hepatamin se preporučuje uzimanje istodobno s antibioticima i drugim lijekovima koji nepovoljno utječu na jetru.

Kontraindikacije i nuspojave

Alat ne smije koristiti sve. Sljedeća ograničenja primjenjuju se na njegovu upotrebu:

  • posebna osjetljivost na sastav;
  • stanje trudnoće;
  • stanje laktacije.

Nuspojave

Nakon uzimanja lijeka nije bilo ozbiljnih nuspojava, a nije se zabilježilo ništa o negativnim učincima u uputama za lijek. Međutim, mogućnost nepoželjnih alergijskih reakcija kod nekih bolesnika na bilo koju komponentu pripravka nije isključena.

predozirati

Podaci o predoziranju lijeka nisu prezentirani.

Tijekom trudnoće

Stanje trudnoće i dojenje kod žena kontraindikacija, stoga ne koristite dodatak tijekom tog razdoblja.

Uvjeti i uvjeti skladištenja

Standardni uvjeti skladištenja za pripremu su tamni, zaštićeni od vlage i dječjeg pristupa. Temperatura zraka je 2-25 ° C. Trajanje korištenja je 3 godine.

Dodatak se prodaje u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. Cijena može varirati i ovisi o lancu ljekarne, regiji i zemlji kupnje. Navodimo približnu cijenu.

Hepataminski lijek

Trošak u Rusiji (utrljajte)

Trošak u Ukrajini (UAH)

analoga

Odsutni su strukturni analozi droga hepamatina, ali slični su učinci. Oni su:

Recenzije

Postoji nekoliko primjedbi o učinkovitosti hepatitina, ali oni koji su napisani imaju pozitivnu ocjenu. Prema korisnicima, pozitivni aspekti su iscjeliteljski učinak na jetru, pomoć u normalizaciji stanja drugih organa i procesa u tijelu, snažan hepatoprotektivni učinak.

Istodobno, postoji poboljšanje u obavljanju testova, performanse hepatocita, uklanjanju neugodnih simptoma boli i nelagode, mogućnosti ponavljanja tečenja, dobrog sastava, minimalnog popisa kontraindikacija. Pozitivno je također provoditi istraživanja o korištenju lijeka.

Nedostaci su nemogućnost korištenja alata za trudnice i dojilje.

zaključak

Kratki tečaj o uporabi hepamatina:

Ne zaboravite da tijekom trudnoće ne možete koristiti lijek

  1. Hepatamin - dodatak prehrani za hranu i osnovno liječenje. Propisan je za bolesti jetre, koji se koriste kao prevencija i rehabilitacija organa prije / poslije kirurških zahvata. Učinkovitost alata ispitana je posebnim studijama o bolesnicima s problemima jetre i onkologije. Dobiveni podaci pokazali su učinkovitost aditiva.
  2. Glavni strukturni element je hepataminski prah - kompleks polipeptida i nukleinskih kiselina, koji se dobivaju iz jetre goveda i svinja. Dostupno u obliku tableta.
  3. Približne preporuke za liječenje - jednu ili tri kapsule dva ili tri puta dnevno tijekom deset ili četrnaest dana. Potrajati deset ili petnaest minuta prije jela. Progutam cijelu pilulu, možete piti vodu. Dopušteni su ponovljeni postupci liječenja, ali s pauzom od tri do šest mjeseci.
  4. Preporuča se paralelno liječenje antibioticima ili drugim lijekovima koji nepovoljno utječu na jetru.
  5. Ima ograničenja upotrebe - posebnu osjetljivost na sastav, stanje trudnoće i laktaciju. Nuspojave nisu zabilježene, ali postoji mogućnost alergijske reakcije. Dostupnost podataka predoziranja.
  6. Temperatura skladištenja 2-25 ° C, također se mora čuvati na mraku, suhom mjestu i udaljenoj od djece. Rok trajanja je tri godine.
  7. Približan trošak tableta je 400-550 rubalja u Rusiji, 400-450 grivna u Ukrajini.
  8. Nema strukturnih analoga, slični su u terapeutskom učinku. To su lijekovi Galstena, Heptral, Liv52, Ovesol, Exhol i neki drugi.
  9. Mišljenja o dodatku u većini pozitivnih. Pacijenti cijene učinak liječenja, poboljšavaju stanje drugih organa i procesa, rezultati testa, snažan hepatoprotektivni učinak, uklanjaju neugodne simptome boli i nelagode, mogućnost ponavljanja tečenja itd. Nedostaci su nemogućnost korištenja trudnoće i dojenja.

Alternativni tretman hepatitisa

Razne putove do zdravlja kroz aktivaciju vlastite obrane tijela

  • Popis foruma
  • Promjena veličine fonta
  • Pitanja
  • registracija
  • Prijavite se

hepatamin

hepatamin

Hentai "21. lipnja 2006, 14:45

Re: Hepatamin

Homer »21. lipanj 2006, 15:04

Hentai "21. lipnja 2006., 15:49

Homer »22. lipnja 2006., 08:57

Hentai "13. srpnja 2006, 14:47

Gepatrin

Opis od 17. rujna 2016. godine

  • Latinsko ime: Gepatrin
  • Aktivni sastojak: Lecitin (esencijalni fosfolipidi), ekstrakt artičoka (suhi ekstrakt artičoka), ekstrakt mlijeka čička - silymarin (Silymarin), vitamini B1, B2, B6, E
  • Proizvođač: Evalar (Rusija)

struktura

Otpustite obrazac

U jednom pakiranju 30 ili 60 kapsula u blisteri.

Farmakološko djelovanje

Hepatoprotektivno i koleretsko.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Optimalna kombinacija sastojaka prehrambene dodatke "Hepatrina" ruske tvrtke Evalar ima hepatoprotektivni učinak (zbog aktivnih sastojaka ekstrakta mliječnih čičaka), koleretskog učinka (ekstrakt artičoke) i regeneracije - djelovanjem esencijalnog fosfolipidnog kompleksa. Hepatrine osigurava trostruku razinu zaštite jetre:

  • čisti jetru toksina;
  • štiti jetrene stanice (hepatocite) od oštećenja;
  • vraća jetru na staničnoj razini.

Upozorenja za uporabu

  • sprečavanje bolesti jetre;
  • komponenta liječenja bolesti jetre i žučnog trakta.

Također se preporuča koristiti kao dodatak prehrani i izvor lecitina, silymarina, esencijalnih fosfolipida i takvih vitamina kao što su B1, B2, B6 i E.

kontraindikacije

  • individualna netolerancija na komponente proizvoda;
  • trudnoća, dojenje;
  • osobe do 12 godina.

Nuspojave

Hepatrine, upute za uporabu (metoda i doziranje)

Upute za uporabu Hepatrina za osobe starije od 12 godina: uzmite 1 kapice. 2 puta s obrokom tijekom dana.

Prosječno trajanje prijema - 1 mjesec., Najviše 3 mjeseca. Možete ponoviti tečaj nakon 1,5-2 mjeseca.

predozirati

Slučajevi predoziranja s hepatinom nisu zabilježeni.

interakcija

Identificirane su interakcije lijekova s ​​drugim tvarima ili lijekovima.

Uvjeti prodaje

Doplate Hepatrine se mogu kupiti u ljekarnama bez recepta.

Uvjeti skladištenja

Temperatura ne smije biti veća od + 25 ° C.

Držite dodatke i lijekove izvan dohvata djece.

Rok trajanja

analoga

Postoje mnogi lijekovi, hepatoprotectors koji pomažu kod problema s jetrom i sprečavaju ih. Naravno, možete pronaći jeftine analoge hepatina, ali to će to učiniti brže i pomoći vratiti jetru u slučaju ozbiljne bolesti. Među nadomjestakima su:

Hepatrine ili Essentiale - što je bolje?

Essentiale je njemački ekvivalent Hepatrina, čiji su aktivni sastojci također prirodni spojevi - "esencijalni" fosfolipidi iz soje. Lijek ne samo da promiče regeneraciju jetre, nego sprječava formiranje vezivnog tkiva u jetri, utječe na metabolizam masti i proteina, stabilizira fizička i kemijska svojstva žuči.

Općenito, lijekovi su vrlo slični, iako je Essentiale dvostruko skuplji i ima veći popis nuspojava.

Hepatrine ili Ovesol - što je bolje?

Ovesol je prirodni kompleksni preparat, koji također proizvodi Evalar, sadrži ekstrakte takvih biljaka kao što su: zob, smilje, kurkuma, mentol i drugi. Ona također ima "pojačanu formulu", pored normalizacije rada jetrenog i bilijarnog sustava, ona također ima jačanje djelovanja.

Ako je potrebno očistiti i vratiti jetru, prevenciju, onda ne biste trebali birati između ove dvije dodatke prehrani, savršeno se nadopunjuju. Oprez treba provoditi samo ljudima koji imaju problema sa žučnim mjehurima, jer se njihovo koleretsko djelovanje temelji na stimulaciji ovog organa.

Hepatrine Recenzije

Pregled liječnika o hepatinu je dvosmislen jer farmakološko djelovanje aktivnih sastojaka nije potpuno klinički dokazano i ne može se upotrijebiti kao monoterapija, na primjer, za hepatitis ili cirozu. Međutim, kao profilaktički agens, propisano je dovoljno često da spriječi probleme ili eliminira posljedice ozbiljne bolesti.

Povratne informacije od ljudi potvrđuju da je u 9 od 10 slučajeva droga pomoglo:

  • s nepravilnom prehranom i čestom uporabom alkohola;
  • s osjećajem težine u pravom hipohondriju;
  • nakon terapije s antibioticima i drugim lijekovima koji se metaboliziraju u jetri;
  • nakon trovanja.

Cijena Hepatrine, gdje kupiti

Tipično, cijena Hepatrina u ljekarnama ne prelazi 385 rubalja. po pakiranju 30 i 570 rubalja. po paketu broj 60.

  • Online ljekarna Rusija Rusija
  • Online Pharmacy Ukrajina Ukrajina
  • Online apoteka Kazahstan Kazahstan

WER.RU

Pharmacy IFC

Apteka24

biosfera

Obrazovanje: Diplomirala je na Nacionalnom sveučilištu Nikolaev. V. A. Sukhomlinsky dobio je diplomu s počastima u specijalizaciji "Embryologist, citolog, histolog". Diplomirala je i magistrirao u specijalizaciji "Fiziologija čovjeka i životinja, predavač u biologiji". Diplomirao je tečaj časovanja u disciplini "Farmakologija".

Iskustvo: Radila je kao viši laboratorijski asistent na Odsjeku za fiziologiju i biokemiju Nacionalnog sveučilišta Nikolaev. V.A. Sukhomlinsky u 2010 - 2011

Pozdrav! Hepatrin nije lijek, već loša prehrana. Ali, molim vas da pričekate sa skepticizmom do kraja pregleda! Sve je bolje nego što mislite :) Oslobodio sam hepatrine od učinaka dugotrajnih antibiotika. Približili su liječniku tri mjeseca na jednostavan način - jednu kapsulu dva puta dnevno uz hranu. Pio sam ujutro i navečer. Rezultati su nešto niži, ali za sada malo o cijeni, sastavu i obećanjima proizvođača: Kupio sam ga sredinom travnja 2018 za 500 rubalja u ljekarni pv. To je za pakiranje, u kojem 60 kapsula - to je dovoljno točno za mjesec dana. Tada nisam riskirao kupnju 3 paketa odjednom, jer nisam bio siguran u rezultat. Kapsule se lako piju, bez poteškoća zbog veličine ili okusa. Za mene je ponekad prikladnije čak i za pilule. Kao dio lecitina, mlijeko čička, artičoke - sve to pomaže jetre raditi i ažurirati. U ovom, srećom, bila je sama uvjerena. Već u prvom mjesecu ozbiljnost u području jetre potpuno je nestala, ali nije prestala prihvaćati - odlučila je u cijelosti ispuniti preporuke liječnika. Ono što ne žalim na padu, jer čak i koža lica postaje ravnomjernija (u boji), a ne tako žućkasto. Kasnije će tečaj ponoviti! Savjetujem vam da i to učinite :) Uostalom, grijeh je da ne koristite takve jeftine i učinkovite načine, osobito u suvremenim uvjetima stanja ekologije i načina života.

Hepatrine se koristi od strane cijele obitelji, naviknut sam očistiti toksine i moje roditelje, vratiti jetru, kao s godinama, počela je raditi još gore. Lijek je povrće, tako da će odgovarati mnogim ljudima (glavna stvar je da nema alergija na komponente), uzimam je samo jedan mjesec, imam dovoljno toga kako bih uklonio toksine iz mog tijela. Tijekom tog vremena čak i koža lica uklanja pimples.

Posljednji (moram priznati, prilično dugo) Nova godina završila je na mojem prijemu u gastroenterologu. Dijagnoza nije pokazala ništa ozbiljno, unatoč tome, mučnina i težina u području jetre koja snažno muči. Liječnik se pokazao razumijevanjem, samo se nasmiješio i rekao da je u mojim godinama moguće slaviti manje nasilno)) Općenito su mi dodijelili odricanje od alkohola, štedljiva prehrana i preventivni tijek hepatoproteina. S popisa sam izabrao adekvatniji i dobro funkcionirajući (sudeći po kriterijima) -hepatrina. Kupio sam u apoteci paket od 60 kapsula - to je bio moj kurs za mjesec dana. Režim je jednostavan: jedna kapsula dnevno, dva puta dnevno. Sve je to učinjeno s obrokom. Apsolutno ne smeta, glavna stvar je ne zaboraviti prihvatiti)) Sada, o rezultatima i koliko su se brzo osjećali... Trebalo je tjedan da se prebolim od simptoma koji su me najviše poremetili - mučninu, gorčinu u ustima i težinu na desnoj strani. Također ću zabilježiti poboljšanje probavnog sustava i opće stanje tijela - nekako je postalo zdravije osjećati nešto.) Možda, ažurirana prehrana i nedostatak alkohola pogođeni. Ali možda je sve u cjelini donijelo rezultat, ali glavna stvar je da je to i što je još ugodnije - rezultat je pozitivan!) Ako netko brine o nuspojavama, onda napominjem da ih nisam našao! Naprotiv, sve je divno i lijepo) Bez ikakvog kajanja savjesti, preporučujem hepatrinu za upotrebu - obavlja svoje zadaće 100%!

Hepatrine je vidio već dva puta. Alat je bio učinkovit, pa želim podijeliti svoja pojavljivanja. Dugo sam tražila dobre lijekove za čišćenje u jetri u tabletama, jer su juhe i čajevi bez strpljenja. Hepatrine je volio prilično složen sastav. Biljni ekstrakti, fosfolipidi, vitamini B, E itd. Prije svega, posvetio sam se pažnji na ekstrakt mlijeka čička, jednom sam se otpustio da ekstrahiraju stagnaciju žuči. Ova popularna biljka ima veliki učinak na detoksikaciju tijela. Hepatrine su vidjeli dva mjeseca, kao što je naznačeno u uputama. Alat djeluje postupno, pa čak i idealno je potrebno kombinirati s barem nekom vrstom prehrane. Barem, izuzeti masnoće i pržiti. Kao posljedica toga, prošla je sva ozbiljnost i bol u području jetre i poboljšali stanje kože.

Zbog ne pravilne prehrane, ponekad sam imao male boli na mojoj strani i težinu. Mama mi je stalno gurnula čičaka mlijeka čička kako bi očistila jetru i uklonila stagnaciju žuči. Pa, nisam mogao piti niti jednog od njih, imao sam zbirku nedirnut nekoliko mjeseci, ali to nije bilo dobro za mene i to je to. Zato sam pronašao dobru zamjenu za sebe, hepatrin, osim toga, mlijeko čičak u njoj je nadopunjen ekstraktom artičoke i vitamina koji samo potjeraju žuči i očisti jetru. Ne tako davno, uzeo je hepatrine u nizu dva mjeseca. Ujutro i navečer uzeo je kapsulu. Nakon boli, prestali su me mučiti i primijetili da se alergije na hranu počele pokazivati ​​manje, imam tu tendenciju. Vjerojatno je donio toksine i alergene, zajedno s pročišćavanjem jetre. Mama je to rekla i sada pije umjesto mlijeka čička))

Prije tri mjeseca, nakon obroka, počeo je boljeti, osobito ako je bila previše teška. Odlučio sam provjeriti - na ultrazvuku je došlo do lagane stagnacije žuči, zbog toga je jetra počela trpjeti. Budući da nisu postojali jaki problemi, nisam bio propisani moćni lijekovi, i očistiti jetru, preporučili su dijetu i hepatrinu. Pili su ga dva mjeseca, dvije kapsule dnevno. Alat je apsolutno prirodan, temeljen na biljnim ekstraktima, čak i dodatno pojačanim vitaminima. Artičoka i mlijeko čička pridonose uklanjanju toksina iz jetre i ubrzavanja žuči. Što se tiče prehrane, to jest, početak često, ali u malim dijelovima, najkorisniji način za probleme s jetrom. Bol u boji već je bio usred prijema sredstava.

Pokušat ću sutra, nadam se da ću pomoći, imam velike probleme sa svojom kožom, psorijazu, pokušao sam sve, analize su sve dobre, ostaje da griješi samo na jetri.

Ne znam kako bilo tko, ali moje raspoloženje čak izravno ovisi o stanju jetre! Čak i moj suprug primjećuje moje mrmljanje i psihozu iz plave boje, a već znamo o tome s čime su povezani. Imam problema s jetrom, a vjerojatno i toksinima nakupljenim u otrovu tijela, ne samo u tijelu, već i duši). U pravilu, nisam loše pio koleretske dekocije, ali sam pokušao Hepatrine shvatio značenje riječi - pokušavajući ono što je "dobro" "Normalno" više se ne slažem) Sada prisilno čišim supruga s hepatrinom :), on nema nikakvih problema s jetrom, ali voli jesti prženu i pušenu, a pivo kao da nisi zalupila) ) Dakle, bez čišćenja jetre - nigdje) ja sam vrlo brižljiva žena i jako pečena VCL o prirodnosti bilo kojeg droga koje su preuzeli članovi moje obitelji. Također mi se sviđa činjenica da hepatrine sadrže vitamine skupine B, ali ne znaju kako su vitamini ove grupe važni za zdravlje i normalno funkcioniranje našeg tijela!

hepatamin

Hepatamin je hepaprotective i hepatotropic lijek koji štiti hepatocite i ima sposobnost da stimulira svoje regenerativne funkcije. Pored toga, hepamatamin pomaže vratiti funkcije jetre nakon izlaganja nekom organu nepovoljnih čimbenika.

Sadržaj članka

Sastav lijeka

Hepatamin je napravljen od prirodnih sirovina životinjskog podrijetla i dolazi u obliku prevučenih tableta. Pripravak sadrži niz proteina i nukleoproteina izvedenih iz jetre stoke. Osim toga, lijek sadrži vitamine (B1, B2, PP, A, E), aminokiseline i kompleks vrijednih minerala.

Kada biste trebali uzimati lijekove?

Što hepatamini pomažu? Droga vam omogućuje da vratite funkcionalne stanice jetre koje su pretrpjele kao rezultat uzimanja kemijski agresivnih lijekova - antitumorskih lijekova, antibiotika itd. Hepatamin normalizira jetru nakon alkoholnog opijanja, trovanja i drugih lezija različitih prirode - droga, virusnih, toksičnih itd. Uz Osim toga, lijek inhibira proces zamjene hepatocita s vlaknastim tkivom, koje je ispunjeno razvojem ciroze i zatajenja jetre.

Glavne indikacije za primjenu hepamatina:

  • zagušenja u bilijarnom traktu;
  • ciroza jetre i njene komplikacije u obliku portalne hipertenzije;
  • hepatitis različitih etiologija, uključujući virus;
  • otrovanje i alkoholna opijanja;
  • zatajenje jetre (akutno i kronično);
  • dugoročna terapija s lijekovima protiv raka i antibioticima;
  • nakon kolecistektomije ili druge kirurgije na jetri.

Način primjene

Kako pravilno uzimati hepatam: ako liječnik nije propisao drugu dozu, uzmite jednu ili dvije tablete dva ili tri puta dnevno 20 minuta prije jela. Ne treba žvakati tablete i morate piti puno vode. Tradicionalni tijek liječenja hepamatinom je dva tjedna, nakon čega morate uzeti pauzu od 3 mjeseca do šest mjeseci, a zatim možete ponoviti lijek.

U kojim slučajevima se ne preporučuje uzimanje lijeka

Kontraindikacije za uzimanje hepamatina su preosjetljivost na sastojke lijeka. Lijek treba koristiti s oprezom tijekom trudnoće i dojenja. Djeca se mogu liječiti samo nakon savjetovanja s liječnikom.

Trošak i analozi

Cijena hepamatina kreće se od 350 do 500 rubalja. Dobijte točne informacije o tome koliko troškova droga možete kontaktirati s ljekarnom u vašem lokalitetu.

Ako je potrebno, možete odabrati prikladan lijek među heparinskim analogima:

  • HEPA-Merz;
  • Gepatrin;
  • Holenzim;
  • allohol;
  • Essentiale;
  • Hepabene i drugi.

Stručnjaci pregledavaju lijek

Stručnjaci daju pozitivne ocjene o hepataminu. Liječnici naglašavaju da je posebna vrijednost lijeka u svom selektivnom učinku na hepatocite na koje utječu određeni negativni čimbenici:

  • nepovoljno okruženje;
  • produljeno korištenje hepatotoksičnih lijekova (kemoterapijski lijekovi, antibiotici, itd.);
  • prethodne bolesti jetre;
  • trovanja alkoholom ili otrovne prirode;
  • destruktivne učinke neuravnotežene prehrane s visokim udjelom masne, začinjene i pušene hrane.

U medicinskoj literaturi daje se informacije o kliničkim ispitivanjima lijeka, koja je pokazala:

  • smanjenje sindroma boli u više od polovice bolesnika;
  • smanjenje probavnih poremećaja;
  • poboljšanje jetre i žučnog mjehura;
  • stabilizacija razine bilirubina, što ukazuje na smanjenje upalnog procesa.

Osim toga, kod onkoloških pacijenata koji su podvrgavali kemoterapiji tijekom uzimanja heptamina, zabilježena je stabilnost funkcije jetre, za razliku od onih koji nisu uzimali lijek.

Stručnjaci primjećuju visoku učinkovitost hepamatina za prevenciju poremećaja jetre i cijelog gastrointestinalnog trakta i preporučuju lijek za upotrebu kod starijih bolesnika.

Hepatamin recenzije liječnika

Živimo u teškom svijetu i često radimo ili pozivamo naša srca da zlorabe alkohol. Osim toga, oko 20% populacije prema statistikama, postoje različite bolesti jetre koje mogu dovesti do ciroze.

Samo u zemljama bivšeg SSSR-a su različiti hepatoprotectors aktivno korišteni od strane liječnika i sugrađana, u nadi liječenja jetre s jednom čarobnom pilulom. Jao, jednostavni načini ne rade.

Pokušat ću odgovoriti na neka uobičajena pitanja koja se temelje na činjenicama medicine na temelju dokaza, ali čineći ga jednostavnim neznanstvenim jezikom:
- postoji li sigurna doza alkohola
- kada su općenito potrebni hepatoprotectors
- razne čudotvorne droge "pomažući jetri" - piti ili ne piti:
- esencijalni fosfolipidi
- preparati mlijeka čička (silymarin)
- ademetionin
ursodeoxycholic kiselina
- metadoksil
Ornitin aspartat (Hepa-Merz)

U Rusiji je najveći dio oštećenja jetre kod alkohola. Kako saznati ako vam jetra pati od alkohola? Vrlo jednostavno, postoje WHO preporuke o tome.
Za muškarce, sigurna doza čistog 100% etanola dnevno iznosi 40 g. Za žene pola doze iznosi 20 g. Ono što čini za muškarce:
- votka, konjak, rum i približno 40% - 100 ml
- suho vino 10% - 400 ml
- pivo 5% - 1 litre

Ako pijete toliko ili manje na dan, onda vaša jetra nije u opasnosti (ako, naravno, nema pratećeg virusnog hepatitisa, onda su čak i ove doze otrovne).
Pored toga, ova doza može se redistribuirati tijekom tjedna neravnomjerno. Za jetru, nije važno pijete li 0,75 tequila jednom tjedno u subotu ili pijete nekoliko čaša za noć. tj na tjedan je moguće bez ikakvih rizika da konzumiraju više od 280 g alkohola

Ako konzumirate više, vjerojatno vaša jetra pati. Međutim, jetra se vrlo brzo oporavlja - ima fantastičnu regeneraciju. Zapamtite mit o Prometeju - orao je svakodnevno zarežao jetru, a ujutro se vratio.

Stoga, prvi znakovi oštećenja jetre pojavljuju se najranije nakon pet godina. Daljnji napredak do ciroze ovisi o količini potrošnje. Pijenje 60 grama alkohola dnevno koje ne možete preživjeti endokrinu bolest (samo ne živi toliko) i konzumirajući na primjer 200 ml - ciroza se može razviti u 10-15 godina.

Imajte na umu da jetra nikada ne boli - dobro, ovdje nema receptora za bol, tako da se simptomi bolesti obično pojavljuju samo u fazi napredne ciroze, kada je prekasno piti Borjomi.

Druga važna posljedica: ako ste cijeli tjedan provodili u službu, a petkom ste se opustili s prijateljima i pod prijateljskim razgovorom nagovorili litru škotskih brkova - NE TABLETI ZA LIVER da piju to nije NAKNADNO - sve će biti u redu s time. Pobrinite se za pilule od glave i obilno pijenje.

- kapsula jetre može povrijediti - ovo je takva vanjska ljuska vezivnog tkiva. Nakon utjecaja na jetru, potonji se često razbije i javlja se hematoma (unutarnje krvarenje), koje cijepa okolna tkiva i živce - dakle bol. Kad se pojavi hepatitis, jetra gotovo nikada ne boli. Samo ako je znatno povećana - tada je ova kapsula ispružena i bol se javlja.

Kada su općenito potrebni hepatoprotectors?

Općenito, klasa droga kao hepatoprotectors postoji samo u bivšem SSSR-u. Većina perparatov ni registrirana u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama. Odvojite se za uske indikacije.

Najčešće na svijetu sve ove Essentiale i Heptral su registrirane kao prehrambene dodatke. tj ako želite piti, ako želite, nemojte piti - neće biti štete, ali nema ni dobrog.

Tako kratko, kada liječnik može propisati lijek:
- alkoholni hepatitis ili ciroza - hepatoprotectors idu uz glavni tretman - potrebno je prestati piti. Inače, jesti pilule ili ne jesti, sve sami neće pomoći.
- bezalkoholna bolest masnih jetara - kod masti ljudi i bolesnika s dijabetesom tipa 2, masnoća se taloži u jetri. U pojednostavljenom obliku, mast u jetrenim stanicama počinje oksidirati i uništiti ih. Glavni pristup liječenju: gubitak težine, vježbanje, smanjenje kolesterola, antidijabetičke lijekove (Siofor, itd.) Hepatoprotectors su propisani kako bi se učinak učinio bržim.
- kronični virusni hepatitis - hepatoprotectors su propisani za prevenciju ciroze samo ako antivirusna terapija nije pomagala ili nije moguća.

Postoji nekoliko ozbiljnih bolesti (primarna bilijarna ciroza, hepatitis induciran lijekovima, itd.) Kada se mogu propisati pojedini hepatoprotectors, ali vi, dragi moji čitatelji, bolje se ne znate o tim bolestima.

Glavni zaključak: hepatoprotectors su propisani kao dodatak. I liječnik bi trebao odabrati. Nema potrebe, nakon promatranja reklama o avanturama jetre na nogama, otići u apoteku i kupiti bilo kakav smeće...

Sada za droge.

Osnovni fosfolipidi (Essentiale, essliver, rezljut, fosfogliv).

Ideja je bila fantastična - znajući da su membrane stanica uništene u jetri, podesite ove iste fosfolipide tako da prodiru u praznine u staničnoj stijenci.

Nešto ovako: na ciglanom zidu nalazilo se top, a umjesto zaobljenja u stražnji dio neprijatelja, nosiš niz kamiona napunjenih ciglama.
No, najviše šala je da kada uzimaju pilulu Essentiale sve ove "cigle" ne ulaze u jetru, već su raspoređene po tijelu, gdje se uspješno metaboliziraju. Ovo su pite s mačićima!

Posljednja studija konačno je zakopala Essentiale i Co u Sjedinjenim Američkim Državama na teško zaražene veterane u Vijetnamu - rezultat je bio logičan: piti bitno, nemojte piti - bez obzira na razliku, glavno je pljeskati manji.

Usput, francuski iz tvrtke Sanofi, proizvođač Essentiale, ne zatvaraju svoje postrojenje, samo zato što se 99% tih kotača prodaje u Rusiju, Ukrajinu i druge zemlje bivšeg SSSR-a. VIŠE NA SVAKU SVIJETU (čak iu Republici Čad) ovo sranje nije potrebno.

Zaključak - ne prenosite novac! Liječnici (naročito terapeuti koji su vidjeli dovoljno reklama na zomboyaschiku) često imamo ovu smeću. Moj savjet kao gastroenterolog je da se barem ova komponenta liječenja može spasiti.

Zmije silymarin (Karsil, Legalon, Silimar, Silibor, Gepa-Bene, itd.)

Ovaj lijek stvarno radi. Usput, silymarin je jedini protuotrov (protuotrov) za alkaloidni blijedi toadstool. Istina, preporučljivo je uzeti prije nego što zgrabite ovaj štapić.

To je snažan antioksidant. Ako je potrebno, imenovan je za dugo prijem najmanje 3 mjeseca, posebno kada je to otrovni hepatitis. Usporava napredovanje ciroze, što je dokazano. ALI BILO JE VAŽNO JE PITANJE PAKA TABLETA NAKON PRAĆENJA NE!

Opet, bolje je ne spasiti, nego uložiti u njemački Legalon, gdje je najčišća kemijska supstanca, a ne na jeftini Kars, koji sadrži mnogo manje silymarina.

Ademethionine (Heptral, Heptor).

U svijetu je registriran kao MEDICINE samo u Rusiji, Italiji i Njemačkoj (dobro, i dalje u Australiji kao veterinarski lijek). U drugim zemljama - to je dodatak prehrani, jer sva istraživanja nisu uspjela.

Vrijedi malo više od kurac. Učinak je upitan.
Nadležni liječnici znaju da je Heptral vrlo učinkovit ako ga kapljate u venu. No pilule ili kurac ne rade - to je zato što kada se unese, samo 5% lijeka apsorbira se u crijevu. Dakle, većina onoga što ste platili puno novca bit će u WC-u.

U Rusiji, vole propisati ove tablete bogatim alkoholnim kiselinama i vole ih piti nakon drugog pijanca. I poslije svega, analize postaju bolje. To je objašnjeno činjenicom da u slučaju alkoholne bolesti jetre, ako prestanete piti, testovi će se vrlo brzo ispraviti - sjetimo se Prometeja.
Zaključak: ako, ako je potrebno, liječnik propisao "prokapat" Heptral, to je dobro, a zatim piti tablete - čisti prijenos novca.

Ursodeoksikolna kiselina (UDCA, Ursofalk, Urdoksa, Ursosan).

Vrlo djelotvoran lijek, osobito za teške oštećenja jetre. Za razliku od Essentiale i Heptral - to stvarno radi, što je dokazano. Međutim, ne savjetujem vam da ga uzmete bez preporuke liječnika. Nije svatko treba, a ne uvijek.

Zapravo, nije hepatoprotektor, već se koristi za ublažavanje simptoma povlačenja kod alkoholičara. Pišem o njemu jer ima ugodno svojstvo - povećava metabolizam alkohola u tijelu. Ako trebate piti puno, ali ne želite se piti, uzmite 2-3 kapsule neposredno prije pijenja. Također, metadoksil će biti vrlo koristan ujutro, kada trebate brzo izaći iz mamurluka i otrijezniti brže.
Ali on ne štiti jetru.

Ornitin aspartat (Hepa-Merz).

U jednom je trenutku bio jako promaknut putem radija, uklj. pokojni Trachtenberg. NA ŽIVOTU NE RADI SVIH! Ovo je čista utrka od trgovačkog odjela. Ovaj lijek je vrlo učinkovit za kratkotrajni oporavak od hepatičkog koma, jer povezuje toksične komponente s mozgovima u krvi. PITANJA JE ZAŠTITITI LIFE APSOLUTNO.

- Essentiale, Heptralni pilule, Hep-Merts - pijemo ako želimo odbaciti naš novac. U drugim slučajevima - NAHUY!
- Silymarin (Legalon) - pijemo prema liječničkom receptu. Isto tako, prije uporabe sumnjivih gljiva jedemo dvije tablete na 140 mg (ali bolje je izbaciti gljive)
- UDCA (Ursofalk) - pijemo samo po receptu liječnika
- Metaboksil - pijemo, ako se morate brzo napiti i sušiti brzo.

Najbolji hepatoprotektor s dokazanom učinkovitosti

Zašto je važno imati zdravu jetru?

Jetra je vitalni ljudski organ koji je uključen u proces probave, cirkulacije i metabolizma krvi. Mnoge funkcije su dodijeljene jetri, i to:

    • Detoksikacija tijela. Iz okruženja u ljudskom tijelu dolazi mnogo štetnih tvari: toksini, lijekovi, loša hrana. Jetra intenzivno radi u smjeru neutraliziranja otrova i toksina, i ne dopušta im da uđu u krv i otrovaju cijelo tijelo.
    • Uklanjanje iz tijela toksičnih tvari koje nastaju tijekom probave. Za ljudsko tijelo, fenol, aceton, proizvodi razgradnje proteina i ketonski spojevi su fatalni. Tijelo radi na brzom uklanjanju tih tvari, ne dajući priliku pokazati svoje destruktivne učinke na ljudsko zdravlje.
  • Sudjelovanje u apsorpciji vitamina i minerala. U jetri, metabolizam vitamina D, E i K topljivih u mastima, topljivih u vodi B, C i PP. A, B, C, D, E, K, PP, kao i elemente u tragovima bakra, željeza i folne kiseline.
  • Hormonalne funkcije. Jetra aktivno sudjeluje u proizvodnji nadbubrežnih hormona, štitnjače i steroidnih hormona. Također, jetra regulira količinu tih hormona u tijelu i smanjuje njihovu količinu s viškom.
  • Regulacija lipida, ugljikohidrata i metabolizma bjelančevina.
  • Sinteza imunoglobulina i protutijela za imunološki sustav.
  • Regulacija koagulacije krvi zbog sinteze čimbenika plazme.
  • U prenatalnom razvoju i ranom djetinjstvu djeteta jetra obavlja funkcije formiranja krvi.
  • Kod probave, zbog rada jetre, proizvodi žuč i enzimi, dolazi do raspadanja masti.
  • Reguliranje stalnog volumena krvi u tijelu i njegovu redistribuciju ako je potrebno (u slučaju gubitka krvi ili zatajenja srca).

Dakle, jetra je organ koji obavlja mnoge funkcije u ljudskom tijelu. Istodobno, osoba neće ni pogoditi kakvu ulogu ova orgulja igra u svom životu dok se nijedna od njezinih bolesti ne dogodi. Kao rezultat oštećenja jetre, negativan će utjecaj biti na cijelom ljudskom tijelu. Stoga je vrlo važno ako sumnjate da bolest jetre pravodobno ide u bolnicu za pomoć liječnika. Nakon završetka svih studija, pacijentu će propisati odgovarajući tretman. Važnu ulogu u liječenju bolesti jetre igraju hepatoprotectors.

U kojim slučajevima je poželjno primiti hepatoprotectors:

Najčešće se liječnicima preporučuju abnormalne funkcije jetre liječnici koji su patili od djelovanja jakih otrova i toksina koji imaju bolest koja zahtijeva dugotrajno korištenje protuupalnih, antitumorskih, anti-tuberkuloznih lijekova, antibiotika, oralnih kontraceptiva i drugih. Hepatitis (toksičan, virusni ili alkoholni) uzrokuje negativan učinak na funkciju jetre i uništavanje njegovih stanica.
Hepatoprotectors propisuje liječnik u kompleksnoj terapiji za brzu i učinkovitu obnovu funkcije jetre u slijedećim bolestima:

Naši čitatelji preporučuju!

Naš redovni čitatelj podijelio je djelotvornu metodu koja je spasila supruga od alkoholizma. Činilo se da ništa ne bi pomoglo, bilo je nekoliko kodira, liječenje u ambulanti, ništa nije pomoglo. Pomagala je učinkovitu metodu koja je preporučila Elenu Malyshevu. UČINKOVITO NAČIN

    • Alkoholni hepatitis, pretvarajući se u cirozu jetre. Prije svega, pacijent mora odreći alkohol, otrovne tvari koje su uzrokovale bolest. Ako potpuno odustate od alkohola i prehrane, hepatoprotectors će vam pomoći vratiti oštećeno tkivo jetre. Ako ne dođe do odbijanja alkohola, ni najsuvremeniji hepatoprotektor neće pomoći, a dalje će se pojaviti stanična smrt. Ne možete nastaviti voditi destruktivan način života, nadajući se čudesnoj snazi ​​pilula.
    • Masna hepatoza jetre. Najčešće se ta bolest jetre dijagnosticira kod ljudi koji pate od pretilosti i dijabetesa. Kao iu slučaju alkohola, s tom bolesti, pojedinačna doza hepatoprotektora neće biti dovoljna, željezo će i dalje akumulirati masne stanice. Bolest se može pobijediti pomoću integriranog pristupa. Uz uzimanje hepatoprotector-a, neophodno je da slijedite dijetu koja će vam pomoći smanjiti težinu, povećati tjelesnu aktivnost, smanjiti kolesterol i dijabetes, uzeti antidijabetičke lijekove. S integriranim pristupom, stanice će početi oporavak.
  • Ljekoviti ili toksični hepatitis. Nakon dugotrajnih lijekova, koji su doveli do kršenja jetre ili pri prijemu, kako bi se spriječila pojava bolesti, imenovanje hepatoprotectors je imperativ. Oni će obavljati funkciju zaštite jetrenih stanica i obnavljati ih nakon prestanka štetnih učinaka droga.
  • Virusni i, kao rezultat toga, kronični hepatitis. Ako je oštećenje jetre uzrokovano virusnim hepatitisom A, B, C ili D u kombinaciji s antivirusnim lijekovima, mora se propisati hepatoprotektor. Pravodobno liječenje omogućuje bolesniku potpun povrat. Međutim, ako liječenje nije pravodobno, onda se može razviti kronični hepatitis, čije liječenje zahtjeva odgovorni pristup. Dakle, za prevenciju egzacerbacija potrebno je držati dijetu i, prema uputama liječnika, nekoliko puta godišnje piti korak hepatoprotektorima.

Dakle, dokazana učinkovitost uporabe hepatoprotektora za prevenciju i liječenje bolesti jetre omogućila je izolaciju tih lijekova u zasebnu skupinu. Međutim, treba imati na umu da, kako bi se postigao pozitivan učinak od lijekova, potrebno je to propisati ne samo za sebe, nego ići u bolnicu da biste dobili kvalificirani tretman.

Razvrstavanje hepatoproteina:

Izvođenje klasifikacije hepatoprotector-a, uobičajeno je podijeliti ih u slijedeće šest tipova:

  • lijekovi dobiveni od životinjskih stanica jetre;
  • lijek napravljen od biljnih ekstrakata;
  • esencijalni fosfolipidi;
  • derivate amino kiselina;
  • žučne kiseline;
  • homeopatskih lijekova i dodataka prehrani.

Koja vrsta hepatoprotectora je potrebna za vas, određuje liječnik koji posjećuje. Izbor ovisi o ozbiljnosti bolesti i stupnju oštećenja jetrenih stanica.

Razmislite o drogama čija je učinkovita uporaba dokazana pozitivna povratna informacija od liječnika i njihovih pacijenata.

Lijekovi životinjskog podrijetla

Tri farmaceutska proizvoda životinjskog podrijetla poznata su na farmaceutskom tržištu: Sirepar, Hepatosan, Prohepar. Važno je napomenuti da su vrlo jaki i mogu biti imenovani isključivo u zdravstvenim ustanovama pod strogim nadzorom liječnika. Koriste se u složenoj terapiji za liječenje teških bolesti jetre: ciroza i hepatitis različitih etiologija (virusni, toksični, masni)

    • Syrepar. Otopina za injekciju koja sadrži hidrolizirani ekstrakt jetre jetre s cijanokobalaminom (vitamin B12). Terapeutski učinak temelji se na svojstvima lijeka za pokretanje regenerativnih procesa parenhima jetre. Kao rezultat toga, zaustavljen je razvoj masne infiltracije, regulirana je proizvodnja metionina i kolina. Zajedno s djelovanjem vitamina B12, ovaj lijek vraća proces formiranja krvi, zbog sazrijevanja crvenih krvnih zrnaca - crvenih krvnih stanica.
  • Hepatosan. Dostupne u kapsulama koje sadrže suhe stanice jetre svinja. Dokazane su detoksikacije, adsorpcije, sinteze proteina i membranski stabilizirajući svojstva hepatosana. Lijek vraća funkcionalnu aktivnost jetrenih stanica uklanjanjem toksina iz crijeva i sorpcije masnih kiselina.
  • Progepar. Ima kombinirani sastav: hidrolizat jetre goveda, cijanokobalamin (vitamin B12), L-cistein, kolin hidrostatrat, cistein. Njegova akcija ima za cilj očuvanje i obnavljanje hepatocita, obnavljanje uništenog dijela parenhima, sprečavanje razvoja vezivnog tkiva. Protok krvi u jetri postaje bolji, potiče se podjela i rast stanica, stabilizira se stanične membrane, vraća se jetra.

Nedostaci uzimanja hepatoproteina životinjskog podrijetla:

  • Hepatoprotectors životinjskog podrijetla mogu se koristiti samo za liječenje neaktivnih oblika hepatitisa. Inače, pacijenti mogu povećati manifestaciju citoloških, imunopatoloških i upalnih sindroma.
  • Prema tome koliko je osnova takvih lijekova sažeto osušene stanice jetre životinja, osoba može doživjeti ozbiljne alergijske reakcije na prisutnost stranih stanica u tijelu. Prije liječenja ovom tipu hepatoproteina, liječnik je dužan provjeriti pacijentovu individualnu osjetljivost na ovaj lijek.
  • Hidrolizirana stoka jetre može biti nosač prionske infekcije, što može izazvati spužvu encefalopatiju. Za liječenje potrebno je odabrati lijekove koji su licencirani i položili sve potrebne laboratorijske testove.

Hepatoprotectors biljnog podrijetla

Biljke koje su se pokazale učinkovitima u liječenju bolesti jetre su mlijeko čička, artičoka i ulje bundeve.

Mlijeko čičak dugo je korišten za liječenje bolesti jetre samo tradicionalnim iscjeliteljima, sve dok 1968. godine mlinski farmaceuti nisu proučavali biološki sastav biljke. Pokazalo se da mliječni čvorovi i sjemenke sadrže više od dvije stotine sastojaka, od kojih su među njima: flavolignani, silybin, quertetsin, silidianin, bakar, cink, selen, vitamini topljivi u mastima, polisaturirane masne kiseline i drugi. Ali glavna komponenta u borbi protiv bolesti jetre je silymarin. Ima anti-inflamatorni, regenerirajući, antifibrotički (sprječava pojavu u jetri vezivnog tkiva) učinak na tijelo pacijenta.

Razmotrite kako lijekovi koji sadrže mlijeko čička i, prema tome, silimarin, utječu na jetru:

  • U stanicama jetre dolazi do neutralizacije slobodnih radikala i spriječeno je uništenje hepatocitnih membrana.
  • Komponente jetrenih stanica se očuvaju kroz sintezu fosfolipida i proteina, stabilizaciju membrana.
  • Silymarin neutralizira djelovanje toksina i njihovih komponenti. To je učinkovit alat čak i od otrova škrga.
  • Sintetiziranjem prostaglandina, mlijeko čička ima snažna protuupalna svojstva.

Na farmaceutskom tržištu, popis poznatih hepatoprotector sa mlijeko čička sastoji se od sljedećih lijekova: Silimar, Legalon, Carsil i Gepabene.

Nedostatak ovih sredstava je da u slučaju akutnog hepatitisa ili ozbiljnih alkoholnih lezija, sama davanja tih lijekova neće biti dovoljna.

Sljedeća biljka koja pomaže obnavljanju jetrenih stanica jest artičoka. Sastav je bogat ugljikohidratima, bjelančevinama, mastima, organskim kiselinama i vitaminima C, P, B1, B2, B3. No, za liječenje jetre, cinarin i cinaridin su važni sastojci u borbi protiv slobodnih radikala. Zahvaljujući njima izlučivanje žuči povećava se aktivna proizvodnja žučnih kiselina, obnova oštećenih jetrenih stanica, pacijentovo stanje postaje bolje.
Poznati hepatoprotectors navedeni od strane ljekarnika na popisu najboljih priprema na bazi artičoka su: Hofitol i Tsinarix.

Zbog jakog koleretskog djelovanja, ove lijekove treba uzimati oprezno osobama koje pate od žučnih kamenaca i sindroma kolestaze.

Lijekovi napravljeni od ulja bundeve osiguravaju poboljšanu funkciju jetre obnavljanjem strukture svojih stanica. Ovo pozitivno svojstvo objašnjava činjenicom da ulje sadrži vitamine, minerale, polysaturated i zasićene masne kiseline, koji štite žlijezda od negativnih učinaka. Poznati hepatoprotectors koji sadrže ulje sjemenki bundeve su Tykveol i Peponen, preporučeni za prevenciju egzacerbacija kroničnih bolesti jetre kao što su ciroza i hepatitis.

Pored jednostrukih hepatoproteenata koji sadrže jednu biljnu komponentu u svom sastavu, višekomponentni biljni pripravci su vrlo popularni među liječnicima i pacijentima. Hepatoprotectors Liv-52, Dipana, Gepatrin, Ovesol bili su uključeni u popis takvih ljudi. Biljni sastojci se odabiru na takav način da imaju regenerirajuće, detoksificirajuće, protuupalno i zaštitno djelovanje na jetru.

Hepatoprotektori koji sadrže esencijalne fosfolipide

U bilo kojoj bolesti jetre, njezine membranske strukture su oštećene. Zato su takvi zanimljivi lijekovi, čija je djelovanja usmjerena na obnavljanje i regeneraciju staničnih membrana. Takve funkcije vrijede za lijekove koji sadrže esencijalne fosfolipide.

Stanične membrane u njihovoj strukturi više su od polovice sastavljene od fosfolipida, koje su proizvodi metabolizma masti. Stoga je važno u uništavanju membranskih struktura kako bi ih se obnovili uz pomoć lijekova sličnog sastava.

Popis esencijalnih fosfolipida koji su dobro poznati u liječenju liječenja bolesti jetre uključuje Essentiale Forte i Essliver Forte. Ovi lijekovi često propisuju liječnici za liječenje masnih degeneracija jetre, alkoholnog, toksičnog i kroničnog hepatitisa, ciroze jetre.

Djelovanje esencijalnih fosfolipida usmjereno je na:

  • održavanje i operativnu obnovu membranskih konstrukcija;
  • neutraliziranje toksičnih učinaka intestinalnih otrova štiteći mitohondrijske i mikrosomalne enzime.
  • osiguravajući antifibrotički učinak, sprječava pojavu vezivnog tkiva.

Liječenje jetre s derivatima amino kiselina

Amino kiseline se proizvode u tijelu zdrave osobe i igraju važnu ulogu u svom životu. Amino kiselina, koja se aktivno koristi za liječenje bolesti jetre, sadržana je u lijekovima kao što su Heptral i Heptor. U oba lijeka, aktivna tvar je ademetionin. Ima detoksikacijske i restaurativne osobine, a također sudjeluje u sintezi fosfolipida i drugih biološki aktivnih tvari.

Liječnici propisuju aminokiseline za liječenje masnih hepatocita, ciroze jetre, različitih tipova hepatitisa. Pokazano kao snažan antidepresivni učinak. Nakon dva tjedna kontinuiranog uzimanja ademetionina, pacijent se osjeća puno bolje, bol u pravom hipohondriju odlazi, osjećaj slabosti i umora se smanjuje, imunitet se povećava.

Pripravci koji sadrže žučnu kiselinu

Za učinkovito liječenje bolesti jetre, žučnog mjehura i žučnog trakta koristi se ursodeoksikolna kiselina, koja pripada žučnim kiselinama. Važno je da te tablete daju samo liječnik, jer mogu uzrokovati ozbiljne posljedice u slučaju pogoršanja bolesti žučnog kamenca.

Ovi lijekovi pokazali su se najučinkovitijim za liječenje primarne bilijarne ciroze, alkoholnog i otrovnog hepatitisa, gastritisa.

Popis hepatoprotektora koji sadrže žučne kiseline:

Homeopatski lijekovi

Ako problemi s jetrom nisu ozbiljni i da se bolest tek počinje pokazivati, možete pokušati obraditi homeopatske lijekove. Najčešće korišteni homeopati su sljedeći lijekovi: Galstena (zemlja podrijetla je Austrija) i Hapel (zemlja podrijetla je Njemačka). Ti lijekovi pokazuju pozitivan učinak s dovoljno dugim prijemom pod strogom kontrolom homeopata.

Cure alkoholizam je nemoguće.

  • Probao je mnogo načina, ali ništa ne pomaže?
  • Je li sljedeći kodiranje neučinkovit?
  • Je li alkohol uništavao vašu obitelj?

Nemojte očajavati, pronašao je učinkovito sredstvo za alkoholizam. Klinički dokazani učinak, naši su čitatelji sami pokušali. Pročitajte više >>


Više Članaka O Jetri

Hepatitis

Dijetetski broj tablice 5: izbornici i proizvodi

Recepti u društvenim mrežama!Tablica broj 5 je posebna dijeta koju je dizajnirao dr. M.I. Pevzner. Smatra se jednim od najboljih za osobe koje pate od bolesti jetre, žučnog sustava i žučnog mjehura.
Hepatitis

Liječenje parenhima jetre

Ostavite komentar 9.378Ljudsko tijelo ne može se nositi s otrovima i toksinima bez jetre. No, kada se izloži ovim tvarima, parenhima jetre (njegova struktura) uništava se. Štetne tvari ne drže ništa i postupno otrovaju sve u ljudskom tijelu.