Stivarga protiv raka jetre

Pacijenti s karcinomom jetre imaju novu mogućnost liječenja.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) proširila je popis indikacija za uporabu lijekova regorafenib (regorafenib), trgovački naziv je Stirvaga (Stivarga). Sada se ovaj alat može propisati pacijentima koji pate od hepatocelularnog karcinoma (HCC) i prethodno su primili terapiju sorafenibom (sorafenib), trgovačkim imenom - Nexavar.

Tijekom proteklih 10 godina, regorafenib je postao prvi lijek odobren od FDA za liječenje HCC-a (odobren od FDA za liječenje raka jetre).

"Pacijenti koji pate od karcinoma jetre imaju malo mogućnosti liječenja", rekao je dr. Richard Pazdur, vršiteljski odjel Hematologije i onkoloških odjela Centra za istraživanje i procjenu droga (Center for Drug). Procjena i istraživanje) FDA. "Prvi put, bolesnici s HCC moći će primiti terapiju odobrenu FDA propisanom u slučajevima kada je tumor prestao reagirati na tretman sorafenib".

Regorafenib pripada grupi inhibitora multi-kinaze namijenjenih oralnoj primjeni. Lijek je pokazao antiangiogenu aktivnost - sprječava tumor da raste svoje krvne žile i time usporava rast. Regorafenib je već odobren kao tretman za metastatske karcinom crijeva i liječenje neoperabilnih stromalnih gastrointestinalnih tumora koji su prestali reagirati na imatinibnu terapiju (imatinib), trgovački naziv je Gleevec i sunitinib (sunitinib), a Sutent je trgovačko ime.

Rezultati kliničkih ispitivanja regorafenib

Dopuštenje za primjenu regorafeniba u bolesnika s HCC-om dobilo se nakon dobivanja rezultata kliničkih ispitivanja lijeka. U istraživanju je sudjelovalo 573 bolesnika s progresivnom bolešću koja su prethodno primala terapiju sorafenibom.

Medijan preživljavanja u regorafenib skupini bio je 10,6 mjeseci, dok je u placebo skupini bila 7,8 mjeseci. To znači da regorafenib značajno smanjuje rizik od smrti. Trajanje razdoblja bez progresije za one koji uzimaju regorafenib bilo je dulje nego kod onih koji su uzimali placebo: 3,1 i 1,5 mjeseca.

Kontrola bolesti je postignuta u 65,2% sudionika iz regorafenib skupine i samo u 36,1% od placebo grupe. Puni ili djelomičan odgovor na liječenje zabilježen je u 10,6% onih koji su uzimali lijek i u 4,1% onih koji su primali placebo. Nuspojave zabilježene su u 79,7% i 58,5% slučajeva. Najčešći nuspojave bile su hipertenzija, kožne reakcije stopala i dlanova, umor i proljev.

Čitajte članke o temama:

Pročitajte također:

Ne samo da su normalne, već i matične stanice raka nalaze u jetri.

Rezultati usporedbe genetskog profila raka i normalnih matičnih stanica upućuju na to da neki eksperimentalni lijekovi, dizajnirani za liječenje drugih vrsta raka i koji trenutno prolaze kroz testove, mogu pomoći u borbi protiv raka jetre.

Cjepivo protiv raka

Cjepivo temeljeno na polimernim nanočesticama usporava rast modela miša raznih malignih tumora i povećava životni vijek životinja.

ROCK inhibitori protiv raka gušterače

Fasudil terapija produljila je život miševa s rakom gušterače za 47% u usporedbi s standardnim liječenjem gemcitabinom i nab-paklitakselom.

Rak se povlači

U usporedbi s 1975.-77. u 2006-12., petogodišnji opstanak nakon dijagnoze je porastao za sve onkološke bolesti, osim za rak cerviksa i tijelo maternice.

Kemoterapijski lijekovi u mikrokapsule

Mikrokapsule razvijene na Sveučilištu Alabama su i terapeutski agens i dijagnostički kontrastni agens.

ELENAGEN DNA cjepivo: obećavajući početak

Rezultati terapeutske faze cjepiva protiv rakova I / IIa u Rusiji pokazali su kliničke prednosti lijeka i izvrstan sigurnosni profil.

Elektronički mediji registrirani 12.03.2009

Potvrda o registraciji El broj FS 77-35618

STEVARGA recenzije

STEVARGA recenzije

STEVARGA cijene u ljekarnama

STVARGA analozi

REFNOT

Upute za uporabu
od 8601 UAH
31807 pregleda

karboplatina

Upute za uporabu
od 315 UAH
28339 pregleda

Avastin

Upute za uporabu
od 4500 UAH
22724 pregleda

Herceptin

Upute za uporabu
od 7000 UAH
22424 pregleda

cisplatin

Upute za uporabu
od 171 UAH
19363 pregleda

British Health Institute odbija Stivarga za rak jetre

Nudimo Vam da pročitate članak na temu: "Britanski institut za zdravstvo odbio je korištenje Stivarga za liječenje raka jetre" na našoj web stranici posvećenom liječenju jetre.

Uprava za hranu i lijekove (FDA) odobrila je Stivarga (Stivarga) za liječenje bolesnika s gastrointestinalnim stromalnim tumorima (CSWN).


Gastrointestinalni stromalni tumori nastaju kada se stanice raka akumuliraju u gastrointestinalnom traktu. Prema Nacionalnom institutu za rak, godišnje se dijagnosticira između 3000 i 6000 novih slučajeva CSWD u SAD-u.

  • proljev
  • visoki krvni tlak
  • infekcija
  • slabost i umor
  • mučnina
  • bol u želucu
  • gubitak težine
  • gubitak apetita

Neke od ozbiljnijih nuspojava koje su se dogodile u manje od 1% pacijenata uključivale su:

  • oštećenja jetre
  • mjehura i piling kože
  • iznimno visok krvni tlak
  • srčani udar

U 2012, Stivarga je odobren za liječenje raka debelog crijeva.

Stivarga 40mg (paket 84kg). za jedan mjesečni tečaj. Nažalost, nismo imali vremena uzeti jednu pilulu. Kupljeno u Njemačkoj. Prodajem 150 000 rubalja. Indikacije za primjenu: Stivarga (regorafenib) za liječenje bolesnika s naprednim metastaziranim kolorektalnim karcinomom. Datum isteka do 07.16g. 8-909-15299-72 Sergey 8903-546-91-41 Svetlana

Pretraga droga

Analozi STEVARGA

OXALIPLATIN MEDAC ALTUZAN EXORUM KALCIUMFOLINAT Svi analozi

Članci o karcinomu kolorektuma

Rak debelog crijeva: moderni aspekti dijagnoze i liječenja


Kupi STEVARGA ljekarne:

Cijene STIVARGA

Stivarga (Regorafenib) je oralni multi-kinazni inhibitor koji utječe na procese onkogeneze i angiogeneze u tumorskom tkivu, kao i ometanje regulacije tumorskog mikrookruženja inhibiranjem različitih proteinskih kinaza. U predkliničkim studijama, pokazalo se da Stivarga inhibira brojne angiogene kinaze VEGF receptora uključenih u tumorsku neoangiogenezu (nastajanje novih krvnih žila).
Osim toga, ovaj lijek inhibira različite onkogene kinaze, kao i kinaze koje reguliraju mikrookruženost tumora, uključujući KIT i PDGFR, koji igraju ključnu ulogu u razvoju i ponavljanju tumora stromalnih gastrointestinalnog trakta. Pored toga, u svibnju 2012. Bayer je zatražio registraciju regorafeniba u Europskoj uniji za naznaku liječenja metastatskog raka debelog crijeva. Zahtjev za registraciju regorafeniba za liječenje zajedničkog raka debelog crijeva, podnesen u Japanu u srpnju 2012., dobio je status prioritetnog razmatranja. U prosincu 2012. Bayer je podnio skup dokumenata za registraciju regorafeniba s japanskim regulatorima za liječenje stromalnih tumora gastrointestinalnog trakta.

Indikacije za primjenu: Stivarga (regorafenib) za liječenje bolesnika s naprednim metastaziranim kolorektalnim karcinomom.

Način primjene: Stivarg tablete treba gutati zajedno s vodom. Lijek Stivarga treba propisati samo liječnik s iskustvom u antitumorskoj terapiji.

Preporučena dnevna doza Stivara je 160 mg (4 tablete, svaka 40 mg). Lijek se propisuje 1 puta dnevno tijekom 3 tjedna. Sljedeći tjedan (četvrti tjedan od početka liječenja) treba dati prekid uzimanja lijeka. Razdoblje od 4 tjedna od početka liječenja jedan je korak liječenja sa Stivarga.
Tablete se uzimaju svaki dan (1 puta dnevno) u isto vrijeme nakon obroka koji sadrži niske (

Jedan od učinkovitih lijekova namijenjenih suzbijanju raka jest Stivarga proizvodnja njemačke farmaceutske tvrtke Bayer. Lijek pripada oralnim inhibitorima multi-kinaze. Aktivno utječe na onkogene i antigene procese u tumorskim tkivima. Zahvaljujući ovom alatu, krši se regulacija mikrookružja neoplazme inhibiranjem proteinskih kinaza.

Stivarga se preporučuje za uporabu od strane pacijenata oboljelih od raka sa sljedećim dijagnozama:

  • raka izravnog ili debelog crijeva s metastazama. Stivarga se propisuje ako prethodno korištene metode liječenja, kao što je, na primjer, kemoterapija, nisu imale željeni učinak ili su utvrđene da su kontraindicirane za pacijenta;
  • metastatski ili neoperativni karcinom gastrointestinalnog trakta u slučajevima kada uporaba drugih antitumorskih terapija nije postigla očekivani rezultat.

Doziranje i administracija

Glavni aktivni sastojak Stivarg je reorafenib. Alat je dostupan u obliku tableta, prevučenih svijetlo ružičastom bojom od po 40 mg. Počevši od uzimanja lijeka, trebate zapamtiti da ga samo liječnik može propisati. Također određuje doziranje i trajanje liječenja. Pri propisivanju lijeka stručnjak procjenjuje bolest, njezinu pozornicu, opću dobrobit i starost pacijenta. U većini slučajeva, preporučena doza je četiri tablete (160 mg) dnevno. Lijek treba uzimati svakodnevno kroz tri tjedna, a potom uzeti pauzu od tjedan dana. Dakle, jedan ciklus liječenja je ukupno četiri tjedna. Poput drugih lijekova, Stivarga ima brojne kontraindikacije i nuspojave.

Kontraindikacije na uporabu Stivarg

Ako pacijent ima povećanu osjetljivost na regonafenib ili druge komponente lijeka, njegova uporaba je strogo zabranjena u ovom slučaju. Također, alat se ne preporuča za trudnice i dojilje, jer učinak ovog lijeka na fetus i tijelo novorođenčeta nije temeljito proučavan. Takvi oblici tumora ne pojavljuju se kod djece i adolescenata, stoga nije provedeno nikakvo relevantno istraživanje o učincima Stivarg na djecu.

Nuspojave

U većini slučajeva pacijent prilično pozitivno percipira lijek. Ali ponekad se javljaju situacije kada uporaba Stivarg daje niz nuspojava. Negativni simptomi mogu uključivati ​​proljev, povećani pritisak, bol u trbuhu, gubitak apetita i gubitak težine, mučnina i opća slabost. Vrlo rijetko se javljaju reakcije poput srčanih udara i povećanje krvnog tlaka do kritičnih razina. Također je označena suha koža, gubitak kose, upalu kože, lupanje srca i druge pojave.

Naručite lijek Stivarga

Posebne preporuke za korištenje sredstava

Prilikom uzimanja lijeka mora se imati na umu da može ometati koordinaciju kretanja i brzinu reakcije, pa bi se tijekom terapije trebalo izbjegavati vožnju automobila. Kontracepti se trebaju koristiti tijekom liječenja, kao i oko osam tjedana nakon završetka liječenja. Ako osjetite negativne simptome tijekom uzimanja Stivarga, odmah obavijestite svog liječnika.

Stivarga: upute za uporabu, cijenu i recenzije

Jedan od učinkovitih lijekova namijenjenih suzbijanju raka jest Stivarga proizvodnja njemačke farmaceutske tvrtke Bayer. Lijek pripada oralnim inhibitorima multi-kinaze. Aktivno utječe na onkogene i antigene procese u tumorskim tkivima. Zahvaljujući ovom alatu, krši se regulacija mikrookružja neoplazme inhibiranjem proteinskih kinaza.

Stivarga se preporučuje za uporabu od strane pacijenata oboljelih od raka sa sljedećim dijagnozama:

  • raka izravnog ili debelog crijeva s metastazama. Stivarga se propisuje ako prethodno korištene metode liječenja, kao što je, na primjer, kemoterapija, nisu imale željeni učinak ili su utvrđene da su kontraindicirane za pacijenta;
  • metastatski ili neoperativni karcinom gastrointestinalnog trakta u slučajevima kada uporaba drugih antitumorskih terapija nije postigla očekivani rezultat.

Doziranje i administracija

Glavni aktivni sastojak Stivarg je reorafenib. Alat je dostupan u obliku tableta, prevučenih svijetlo ružičastom bojom od po 40 mg. Počevši od uzimanja lijeka, trebate zapamtiti da ga samo liječnik može propisati. Također određuje doziranje i trajanje liječenja. Pri propisivanju lijeka stručnjak procjenjuje bolest, njezinu pozornicu, opću dobrobit i starost pacijenta. U većini slučajeva, preporučena doza je četiri tablete (160 mg) dnevno. Lijek treba uzimati svakodnevno kroz tri tjedna, a potom uzeti pauzu od tjedan dana. Dakle, jedan ciklus liječenja je ukupno četiri tjedna. Poput drugih lijekova, Stivarga ima brojne kontraindikacije i nuspojave.

Kontraindikacije na uporabu Stivarg

Ako pacijent ima povećanu osjetljivost na regonafenib ili druge komponente lijeka, njegova uporaba je strogo zabranjena u ovom slučaju. Također, alat se ne preporuča za trudnice i dojilje, jer učinak ovog lijeka na fetus i tijelo novorođenčeta nije temeljito proučavan. Takvi oblici tumora ne pojavljuju se kod djece i adolescenata, stoga nije provedeno nikakvo relevantno istraživanje o učincima Stivarg na djecu.

Nuspojave

U većini slučajeva pacijent prilično pozitivno percipira lijek. Ali ponekad se javljaju situacije kada uporaba Stivarg daje niz nuspojava. Negativni simptomi mogu uključivati ​​proljev, povećani pritisak, bol u trbuhu, gubitak apetita i gubitak težine, mučnina i opća slabost. Vrlo rijetko se javljaju reakcije poput srčanih udara i povećanje krvnog tlaka do kritičnih razina. Također je označena suha koža, gubitak kose, upalu kože, lupanje srca i druge pojave.

Posebne preporuke za korištenje sredstava

Prilikom uzimanja lijeka mora se imati na umu da može ometati koordinaciju kretanja i brzinu reakcije, pa bi se tijekom terapije trebalo izbjegavati vožnju automobila. Kontracepti se trebaju koristiti tijekom liječenja, kao i oko osam tjedana nakon završetka liječenja. Ako osjetite negativne simptome tijekom uzimanja Stivarga, odmah obavijestite svog liječnika.

Limfni karcinom je uobičajena bolest. To je.

Stivarga - novi lijek za liječenje stromalnih tumora

Uprava za hranu i lijekove (FDA) odobrila je Stivarga (Stivarga) za liječenje bolesnika s gastrointestinalnim stromalnim tumorima (CSWN).

  • proljev
  • visoki krvni tlak
  • infekcija
  • slabost i umor
  • mučnina
  • bol u želucu
  • gubitak težine
  • gubitak apetita

Neke od ozbiljnijih nuspojava koje su se dogodile u manje od 1% pacijenata uključivale su:

  • oštećenja jetre
  • mjehura i piling kože
  • iznimno visok krvni tlak
  • srčani udar

U 2012, Stivarga je odobren za liječenje raka debelog crijeva.

Sve zajedno

JayKay 19.8.2010., 14:26

Nazhia 2013/10/24, 10:49


DV svim korisnicima foruma. Ljudi, pomoć, imamo paniku. Moja svekrva je pronašla metastaze u jetri. Prema rezultatima PET analize, kirurg i kemoterapeut u regionalnoj bolnici Kostanay (živimo u Kostanayu) odmah je rekao da je operacija nužna, ali šef bolnice je rekao da bi metastaza te veličine mogla rasti, no dokumenti su poslani Kazahstanskom istraživačkom institutu onkologije danas nazvanim i rekli su da su odbili operaciju, navodno je potrebna kemoterapija. Rezultat PET analize poslao sam kirurgu-mamologu u Almatyju (za mišljenje drugog stručnjaka), a ona je također bila zadužena za operaciju. Naš šef bolnice nije pokazao nikakav dokument o odbijanju operacije, želimo vidjeti osnovu odbijanja. Pitanje: 1. bi li bilo kakav dokument u odbijanju, ili su o tome razgovarali u osobnom razgovoru ili dopisivanju i to je sve gotovo. 2. Tamo gdje je potrebno primijeniti, kako bi svi bili poslani na operaciju Kazahstanskog instituta za istraživanje Almatyja

Recite mi, kamo ste išli na PET? U Astani?
1. Najvjerojatnije možete zatražiti dokument s odbijanjem. Ima li vaš menadžer odgovornost za ne operaciju? Zahtjev za razlogom. Ako je MTS višestruko - da, najvjerojatnije ne može raditi. Ali, ako su pojedinačne metastaze uvijek postoji nada da se može izrezati. O činjenici da se metastaze mogu otopiti, čujem prvi put. Ako je moguće... (((posebno u LIVERU), ovaj organ nosi krv po cijelom tijelu i prisutnost MTS-a u jetri podrazumijeva poziv ranijem djelovanju, tako da MTS ne ide dalje.
2. Obratite se načelniku odjela (kao što razumijem raka dojke) vaše onkološke bolnice u gradu, uz zahtjev da vam se dobije kvota. Kvote daju svima, to je izbor pacijenta gdje želi proći liječenje, bez obzira na grad svog prebivališta. A tvoji liječnici moraju vam dati kvotu. Pitanje je drugačije. koliko će brzo to učiniti? Uostalom, red u KazNII nije mali. Zahvaljujemo na brzom odgovoru. Bio sam malo zbunjen, ranjen u slučajevima.
PET je napravljen u Astani. Pojedinačna metastaza. Potrebni razlog za odbijanje glave. Nisam mogao ništa pokazati. Morao sam se žaliti na mjesto Ministarstva zdravstva, tek nakon toga više ili manje izmiješani, ali osnova nije izgovorena i nije bila prikazana. Rekli su da tražite kliniku za kratke spojeve na kojima možete upravljati. Izašao sam na Syzganov, tamo su pisali s Askhatom Isbambetovom, dobili KT i markere tumora koji su mu poslani poštom. Sutra čekamo odgovor. Naši lokalni liječnici rekli su da čim pristanu opeirovat, izdajemo kvotu.
Kakva je ugled klinike nazvana po Syzganovu? Može li itko predložiti?

Natalie. 10.24.2013, 23:18

Dobra večer! Za koga je Cisplatin korišten tijekom kemoterapije, podijeliti iskustvo, koliko se negativno tolerira, koje su posljedice i koliko dugo oni rade? Razumijem da impresije mogu biti čisto pojedinačne, ali sada je zanimljivo bilo koje informacije o iskustvu korištenja tog lijeka.

DV, moja mama je propisana "Carboplatin", to je savršenija analiza "Cisplatina", ali jednom ili dvaput to je takvo da "Carboplatin" nije bio dostupan u Institutu, au ljekarnama također nije bilo dostupna, a zatim je kapala "Cisplatin", nuspojave od kojih je bila prilično teško podnijeti, osjećala se bolesnim oko jednog dana, ili jednog dana, ne sjećam se točno. Ali opijenost nakon "Cisplatina" obično se javlja 3-5 dana nakon injekcije. Sve ovisi naravno o individualnoj podnošljivosti "Cisplatina".
ps Imajte na umu da među mnogim nuspojavama postoje i kršenja okusa, konzumirane hrane. Slijedom toga, osoba može biti nešto nestašna kada jede, ali to će postupno proći.
Provjerite sa svojim liječnikom kakvu prehranu treba slijediti za ovu bolest, ili bolje, što bi trebalo biti isključeno, a iz toga nadopuniti prehranu. Prehrana ima vrlo važnu ulogu tijekom kemoterapije, kao iu daljnjem procesu rehabilitacije.
Hvala na informacijama! o sastavu krvi, u napomenama je napisano da se leukociti znatno smanjuju nakon cisplatina, tj. moraju odmah biti obnovljeni. Trebam li kupiti bilo kakve dodatne lijekove ili imam sve od liječnika?

anadolusaulykortaligi 10.25.2013, 13:33

Hvala na informacijama! o sastavu krvi, u napomenama je napisano da se leukociti znatno smanjuju nakon cisplatina, tj. moraju odmah biti obnovljeni. Trebam li kupiti bilo kakve dodatne lijekove ili imam sve od liječnika?

S neutropenijom propisuje se Neupogen (filgrastim), ili treba biti rezervirano za ove injekcije Granocyte (lenograstim). Ugovor 2 ili 3 dana zatim ponovno provjerite s UCK-om.

anadolusaulykortaligi 10.25.2013, 13:38

Za pojedinačne mts u jetri, možete probati metodu TACE (transcatheter arterial chemoembolization, gledati video) - http: //www.hopkinsme. apies / tace.html ili radio ablacija - http: //www.hopkinsme. y_ablation.html. No, najvažnija stvar je borba protiv temeljne bolesti, odnosno ciljano sustavno liječenje glavne dijagnoze, kako bi se odgodila povratak.

Nazhia 10/25/2013, 15:27

Nazhia 10/27/2013, 18:57

Ja opet za savjet! Nakon dugog dopisivanja s klinike Syzganov, rečeno nam je da je svekrva treba na operaciju. Bili smo se nadamo da ćemo sutra otići u našu bolnicu i tražiti kvotu za operaciju u ovoj klinici. Zatim, nešto kasnije u dan, mi smo već pisao da „Nažalost operacija koja vam je potrebna, ne može se na proračun, jer nije uključena u popis tercijarne skrbi. Možda ćete morati tretirati za naknadu.” Sada sjedimo i ruke se spuštaju. Gdje mogu podnijeti zahtjev za primanje liječenje ili operaciju ne plaća, kao u plaćanju tog novca nije skupo med.protsedur ((


Post je uređenNazhia: 10.27.2013, 18:58:08

Villager 31.10.2013., 21:59

Nemojte mi reći gdje možemo dobiti screening za rak?

U vijestima, čini se, bljesnulo je da možete ići, pa čak i besplatno (iako to nije glavna stvar), ali ovdje - gdje?

pitanja

Pitanje: Kako je kemoterapija za rak debelog crijeva?

Što je kemoterapija za rak debelog crijeva?

Kemoterapija je metoda liječenja metastaza raka debelog crijeva s otrovnim tvarima koje imaju štetan učinak na tumorske stanice. Lijekovi kemoterapije se primjenjuju u većini slučajeva intravenski, ali ponekad se koriste u obliku tableta. Trenutno je razvijen veliki broj različitih kemoterapijskih režima koji koriste osnovne lijekove. Za liječenje raka debelog crijeva, glavni kemoterapeutski lijek je 5-fluorouracil, koji se koristi u kombinaciji s drugim lijekovima kako bi se povećala učinkovitost terapije.

Stivarga (Stivarga) - liječenje raka debelog crijeva

Stivarga (Regorafenib) odobrava FDA za liječenje metastatskog raka debelog crijeva u bolesnika koji nisu imali poboljšanja nakon prethodnih kemoterapijskih tečajeva.

Aktivni metaboliti lijeka da inhibira višestruke membranski i intracelularne kinaze uključeni u normalno funkcioniranje stanica, kao i kod bolesnih procesa, uključujući i RET, VEGFR1, VEGFR2, VEGFR3, KIT, alfa-PDGFR, beta-PDGFR, FGFR1, FGFR2, Tie2, DDR2, Trk2A, Eph2A, RAF-1, BRAF, BRAFV600E, SAPK2, PTK5 i Abl signalnih putova.

Odobrenje Regorafenib je na temelju rezultata međunarodne randomizirano, dvostruko slijepo, placebo-kontrolirana studija od 14 387, uz sudjelovanje 760 pacijenata koji su prethodno tretirani metastatski rak debelog crijeva. Svi sudionici prije ulaska u ispitivanje bili kemoterapijski lijekovi fluorpirimidin / fluorpirimidin oksaliplatin / oksaliplatin i irinotekan / irinotekan, kao i anti-VEGF terapija (intravitrealne primjena vaskularnog endotela inhibitora rasta). Svi pacijenti s tumorima divlji tip K-ras, osim jednog, su prethodno anti-EGFR terapiju panitumumab / panitumumab ili cetuksimab / cetuximab. Pacijenata u skupini koja je primala regorafenib je primila lijek u dozi od 160 mg jednom dnevno oralno tijekom prvih 21 dana svakog 28-dnevnog ciklusa u kombinaciji s najboljim njegu u. Pacijenti u kontrolnoj skupini primali su placebo u kombinaciji s boljom suportivnom terapijom.

Prema istraživanju, statistički značajno povećanje ukupnog preživljavanja (OS), uočeno je u bolesnika liječenih regorafenib [omjer rizika (HR) 0,77 (95% CI: 0,64, 0,94); p = 0,0102]. Srednja vrijednost vremena preživljenja bio je 6,4 mjeseci (95% CI: 5.8, 7.3) u skupini koja je primala regorafenib i 5,0 mjeseci (95% Cl: 4,4, 5,8) u placebo skupini.

Prema istraživanju također pokazuju statistički značajno povećanje preživljavanja bez progresije (PFS) kod bolesnika u skupini regorafenib [HR 0,49 (95% CI: 0,42, 0,58); r

Stivarga

Upute za uporabu

Neke činjenice

Stivarga antitumorski agent korišten u onkološkoj praksi. Inhibitor brojnih protein kinaza utječe na patološke procese angiogeneze i onkogeneze u malignim tumorima. Oralni lijek se koristi u liječenju hepatocelularnog karcinoma, karcinoma u debelom crijevu i stromalnih tumora u gastrointestinalnom traktu.

opis

Lijek Stivarga suvremena antikancerogena droga, koju su razvili stručnjaci njemačke tvrtke BAYER PHARMA. Sadrži inhibitor regorafenib multi-kinaze koji smanjuje aktivnost protein kinaza specifičnih za receptor tirozin. Zbog toga smanjuje intenzitet rasta malignih tumora i stvaranje krvnih žila u njima.

Agencija protiv raka odobrila je FDA 2012. godine. U zemljama Europske unije koristi se u onkološkoj praksi od početka 2014. godine, u zemljama ZND-a od 2016. godine. Prema rezultatima brojnih studija, medicinska priprema povećava ukupni opstanak bolesnika s lokaliziranim i metastatskim karcinomom u debelom crijevu nakon što je 24% učinkovita standardna terapija.

Međunarodna klasifikacija bolesti (ICD-10)

Za ATX Stivarga pripada skupini L01 Antineoplastični lijekovi subklasa L01XE inhibitora proteinske kinaze.

Oblik doziranja i sastav

Lijek je dostupan u obliku dugih ovalnih tableta blijedo ružičaste boje, prekrivenim tankom tankom crijevom. S jedne strane tableta je uklesana natpisom BAYER, a na drugom broju 40. Sadrže sljedeće komponente:

  • regorafenib (40,0 mg);
  • MCC;
  • aditivi za hranu E171 i E172;
  • polivinil alkohol;
  • polivinilpirolidon;
  • lecitin;
  • silicijev oksid;
  • enterosorbent;
  • magnezijev stearat.

Tablete se pakiraju u plastične bijele boce s poklopcem od 28 komada. U bijeloj i plavoj kutiji nalazi se 1 bočica s tabletama i upute za uporabu lijekova protiv raka.

Farmakoterapijska svojstva

Regorafenib se odnosi na inhibitore nekoliko proteinskih kinaza, uključujući fosfotransferaze, u karcinom i angiogenezu malignih tumora: BRAF, VEGFR1, KIT, TIE2, RAF-1, FGFR itd. Inhibitor mutikinaze inhibira biosintezu kancerogene (mutantne) fosfotransferaze KIT, koji igra glavnu ulogu u razvoju tumora strome u gastrointestinalnom traktu.

Stivarga sprječava proliferaciju stanica raka, pa stoga postoji regresija onkoloških procesa u tijelu. Aktivne komponente medicinskog pripravka imaju antitumorski učinak na nekoliko vrsta malignih tumora odjednom, uključujući gastrointestinalne i kolorektalne tumore.

Antikancerog učinak Stevara uglavnom je posljedica antiproliferativne i antiangiogene aktivnosti. U medicinskim istraživanjima, inhibitor protein-kinaze pokazao je antimetastatska svojstva. U tom smislu, on je uključen u liječenje rekurentnih tumora stroma i metastatskog raka u debelom crijevu.

Upozorenja za uporabu

U onkološkoj praksi Stivarga se koristi za liječenje tumora raka koji se brzo razvijaju u gastrointestinalnom traktu i organima hepatobilijarnog sustava. Glavne indikacije za uporabu lijekova protiv karcinoma bit će:

  • kolorektalni rak u bolesnika s netolerancijom na lijekove fluoropirimidina;
  • inoperabilni stromalni tumori u gastrointestinalnom traktu;
  • metastatski gastrointestinalni tumori u gastrointestinalnom traktu;
  • metastaza tumora do jetre i okolnog tkiva.

Prema uputama, propisuje se inhibitor multi-kinaze zbog neuspjeha prethodne antitumorske terapije. Liječenje počinje u odsustvu željenog terapeutskog učinka nakon korištenja Sunitinib ili Imatinib.

Režim doziranja

Stivarga propisuje samo stručnjaci koji imaju iskustva u liječenju raka s oralnim antitumornim sredstvima. Standardna dnevna doza je 160,0 mg regorafeniba, tj. 4 tablete dnevno. Terapija se provodi kroz 21 dan, nakon čega lijek treba prekinuti 7 dana. Razdoblje od 28 dana je jedan smjer terapije.

Uzmite pilule otprilike u isto doba dana nakon što jedete hranu. U vrijeme liječenja preporuča se odbiti masnu hranu, jer oni utječu na brzinu apsorpcije aktivnih tvari iz tankog crijeva.

Kada se povraćanje javlja 2-3 sata nakon uzimanja lijeka, dodatna tableta se ne uzima. Stivarga se primjenjuje sve dok se održava njegova farmakoterapijska učinkovitost. U slučaju neprihvatljivog toksičnog učinka terapija se prekida.

Trudnoća i dojenje

Uzimajući u obzir načelo djelovanja inhibitora multi-kinaze, ne smije se koristiti tijekom trudnoće i laktacije. Kada se ispituju lijekovi na životinjama, pokazalo se da su aktivne komponente antitumorskog agensa vrlo otrovne i kao posljedica toga ugrožavaju fetalni razvoj fetusa.

Metaboliti lijeka Stivarga izlučuju se u majčinom mlijeku. U tom smislu, ona nije propisana tijekom laktacije ili prijenos dijete do umjetnog hranjenja. Ignoriranje kontraindikacija može dovesti do upale gastrointestinalne sluznice u novorođenčeta i oštećenja jetre.

Kompatibilnost s alkoholom

Etanol potentira toksični učinak lijeka i time povećava vjerojatnost hemoragičnog sindroma.

Interakcije lijekova

Nemojte uzimati snažne inhibitore UGT1A9 i CYP3A4 tijekom prolaska antikancerozne terapije, budući da njihovi učinci na izlaganje aktivnih sastojaka lijeka i njezinih propadanja nisu istraženi.

Kombinirana upotreba antitumorskih lijekova s ​​varfarinom uvelike povećava rizik od unutarnjeg krvarenja i perforacije gastrointestinalnog trakta. U slučaju imenovanja antikoagulansa, potrebno je kontrolirati protrombinsko vrijeme.

Posebne upute

Lijekovi protiv karcinoma nepovoljno utječu na funkcioniranje hepatobilitarnog sustava i bubrega. Nakon terapije, kod nekih pacijenata dijagnosticirana su teška kršenja jetre. U tom smislu osobe koje pate od bubrežne ili jetrene insuficijencije smanjuju dnevnu dozu regorafeniba.

Aktivne komponente lijeka nepovoljno utječu na razvoj i rast tkiva kod male djece. U tom smislu pilule nisu dodijeljene pacijentima koji su mlađi od 18 godina.

Nije bilo značajnih razlika u sigurnosti i učinkovitosti lijeka kod starijih osoba (više od 55) u usporedbi s mladim bolesnicima. Stoga kod liječenja starijih osoba nije potrebna prilagodba dnevne doze.

predozirati

Tijekom medicinskih ispitivanja utvrđena je maksimalna dnevna doza medicinske pripreme 220,0 mg. Uzimanje 6 ili više tableta u isto vrijeme popraćeno je sporednim reakcijama, koje uključuju:

  • upala sluznice;
  • teška bol u trbuhu;
  • opća slabost;
  • nedostatak apetita;
  • dehidracija usne sluznice;
  • distonija;
  • upaljeno grlo;
  • labave stolice;
  • povećati krvni tlak.

Uz simptome predoziranja, prestanite uzimati lijekove. Dok se stanje zdravlja ne stabilizira, pacijent mora biti u bolnici pod nadzorom onkologa.

Nuspojave

Sigurnost Stivarg je ocijenjena u tri faze kliničkih ispitivanja u kojima je sudjelovalo najmanje 1000 pacijenata. Više od polovice od njih pati od kolorektalnog progresivnog raka, a ostatak s neoplastičnim stromom u gastrointestinalnom traktu.

Prema rezultatima, manje od 30% sudionika u kliničkim ispitivanjima pokazalo je sljedeće nuspojave:

  • smanjen apetit;
  • kršenje glasa;
  • kronični umor;
  • labave stolice;
  • povišeni krvni tlak;
  • pogoršanje infekcija;
  • palmarske i biljne eritrodisestezije.

Za ozbiljnije nuspojave uz uporabu lijekova protiv raka uključuju perforaciju crijevnih zidova, unutarnje krvarenje i oštećenje parenhima.

Sljedeći štetni učinci dogodili su se u ne više od 10% pacijenata koji su primili terapiju u placebo kontroliranom medicinskom ispitivanju:

  • trombocitopenije;
  • ishemija miokarda;
  • distonija;
  • alopecije;
  • eritema multiforme;
  • exfoliativni dermatitis;
  • infarkt miokarda;
  • pustularni osip na koži;
  • toksična epidermalna nekroliza;
  • mučnina i gutanje;
  • gastroezofagealni refluks;
  • fistula u probavnom traktu;
  • abnormalna funkcija jetre.

Manje od 3% bolesnika je dijagnosticirano mišićno-koštana krutost, hipotireoza, hipertermija, proteinuria i keratoacantoma.

kontraindikacije

Stivarga je pripravak sintetskog podrijetla, čija upotreba nije kontraindicirana:

  • zatajenje jetre;
  • disfunkcija bubrega;
  • preosjetljivost na komponente;
  • trudnoće i dojenja.

Potrebno je paziti pri propisivanju antitumorskih lijekova osobama s koronarnom bolesti srca, oštećenim zgrušavanjem krvi i fibrozom jetre.

analoga

Ako je potrebno, Stivarga zamjenjuje lijekovima koji imaju izraženu antitumorsku aktivnost:

Uvjeti prodaje i čuvanja

Antitumorski lijek dostupan je u ljekarnama uz pisani recept od liječnika. Tablete treba čuvati na mračnom i prozračenom mjestu, ovisno o temperaturnom rasponu od 15-25 stupnjeva Celzijusa. Maksimalni rok trajanja od 24 mjeseca od datuma izdavanja.

Licenca ljekarne FS-99-02-005676 od 14. studenog 2016. godine

NICE odbija Stivarga za neke oblike raka jetre.

Regulator cijene troškova u Nacionalnom zdravstvenom sustavu (NHS) u Velikoj Britaniji ne preporučuje uporabu Bayerova Stivarga kod nekih pacijenata s naprednim neoperativnim hepatocelularnim karcinomom, piše PharmaTimes.

Nacionalni institut za zdravlje i poboljšanje medicinske skrbi u Ujedinjenom Kraljevstvu (NICE) objavio je savjetodavni dokument za procjenu u kojem je odbila upotrebu Stivarga (regorafenib) kod odraslih osoba koje su već liječene sorafenibom.

Trenutno, za britanske pacijente s intolerancijom na lijek sorafenib ili onima koji imaju progresiju bolesti tijekom uzimanja ovog lijeka, jedina alternativa je terapija podrške.

Stivarga je u takvim situacijama licenciran u Europi kao opciju liječenja, ali prema odluci NICE-a za ocjenjivanje, prednost u smislu preživljavanja nije jasna kod bolesnika s intoleransiom sorafeniba, ozbiljnije bolesti jetre ili nižeg funkcionalnog stanja.

Takvi bolesnici nisu bili uključeni u kliničku studiju, pa stoga nije jasno jesu li prikazani podaci u skladu s kliničkom praksom NHS-a, napomenuo je odbor.

Štoviše, unatoč činjenici da lijek zadovoljava kriterije NICE-a, nametnute sredstvima terapije na kraju života, najrealističnije procjene troškova premašuju dopuštene parametre koji se obično koriste pri korištenju NHS resursa.

Štoviše, NICE ističe da se Stivarga ne preporučuje za uporabu u okviru sustava za liječenje raka (CDF) zbog nedostatka "realnog potencijala ekonomske učinkovitosti", a također zbog toga što se kliničke nesigurnosti ne mogu riješiti prikupljanjem CDF podataka.


Sljedeći Članak

Tinktura medvjeda

Više Članaka O Jetri

Kolecistitis

Pulsiranje u jetri

Ostavite komentar 42.166Neugodne i pulsirajuće bolove u jetri znak su povećanja samog organa i napetosti zidova, budući da su receptori boli smješteni u tkivima kapsule, a ne unutar organa.
Kolecistitis

Tablica prehrane broj 5 za djecu

Dijete tablice broj 5 za djecu preporučuje liječnik za razne bolesti žučnog mjehura, jetre i žučnog trakta. Ove bolesti uključuju gastritis, hepatitis, pankreatitis i bolesti žučnog kamenca.